Bærekraft og kvinnehelse

FN innførte i 2015 17 mål på bærekraftig utvikling av verden, med en rekke undermål. Disse ligger til grunn for forskjellige bærekrafts-strategier, offentlige og private. Av de 17 målene er mange veldig relevante for kvinnehelse.

Bærekraft og kvinnehelse; god helse og livskvalitet

Bærekraftsmål 3

Å sikre god helse og fremme livskvalitet for alle, uansett alder.

"God helse er en grunnleggende forutsetning for å gi mennesker mulighet til å nå sitt fulle potensiale og for å bidra til utvikling i samfunnet...”. Det gjelder åpenbart kvinnehelse i sin alminnelighet, men også i stor grad for overgangsalder. Ubehandlede symptomer fra overgangsalder er en av de viktigste årsakene til tidlig utgang fra arbeidslivet.

Bærekraft og kvinnehelse; likestilling blant kjønnene

Bærekraftsmål 5

Å oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling i samfunnet.

“Verden er langt mer likestilt enn for få tiår siden. Andel kvinner som deltar i politikk og næringsliv øker, men det er fremdeles langt flere menn enn kvinner i maktposisjoner”. Vi vet at en vanlig grunn til at mange kvinner ikke søker fremskutte posisjoner i moden alder, er nettopp pga. mentale og kognitive symptomer på overgangsalder. Ved å effektivt kunne håndtere slike symptomer vil man legge til rette for at langt flere kvinner etablerer seg i høyere posisjoner. Et eksempel kan være for jurister, hvor et klart flertall av nyutdannede er kvinner, men kvinnelige partnere i advokatfirmaer er fremdeles et uvanlig skue.

Bærekraft og kvinnehelse; fremme varig, inkluderende og bærekraftig vekst

Bærekraftsmål 8

Å fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid for alle.

“Å skape arbeidsplasser av god kvalitet er en stor utfordring for alle land fram mot 2030.”. Arbeidsplasser av god kvalitet må også være tilpasset kvinnehelse og overgangsalder. Kvinnehelsevennlige virksomheter er eneste mulighet for å sikre gode arbeidsplasser også for kvinner, kontakt oss for å hjelp til hvordan å bli en kvinnehelsevennlig arbeidsplass.

Forrige
Forrige

Hva skjer med mamma?

Neste
Neste

Hvorfor er ikke arbeidsgivere på ballen?