Tips til å snakke om overgangsalder på jobb

FORSTÅ HVA SOM SKJER MED DEG

Les deg opp og forstå hva som skjer med deg. Hvis du er usikker, ta gjerne vår symptomsjekker som ligger her. Den kan være med på å gi deg en bedre oversikt.

SKRIV NED HVORDAN SYMPTOMENE PÅVIRKER DEG

Reflekter og noter deg hvordan det påvirker deg i jobbhverdagen. I hvilke situasjoner bruker du kanskje mer energi enn tidligere.

SJEKK OM DIN VIRKSOMHET HAR EN PLAN FOR KVINNEHELSE PÅ JOBB

Om virksomheten du jobber i har en plan for kvinnehelse og overgangsalderen på jobb, finn frem de og les deg opp. Det kan gi det et bedre bilde over tiltak som allerede er utarbeidet.

TENK GJENNOM HVA SOM KAN VÆRE TIL HJELP FOR DEG

Symptomer og plager påvirker den enkelte forskjellig og det påvirker individuelt hvordan du kan merke endringer. Det kan muligheten til å konsentrere seg og huske ting, og fysisk helse. Om du har symptomer, kan det hjelpe å skrive ned hvilke plager du har, når de inntreffer og i hvilke situasjoner. Da kan det være lettere å forstå hvilken tilpasning/støtte du kan trenge.

Ta grep tidlig for bedre velvære og effektivitet på jobb.

OPPSØK HJELP SÅ FORT SOM MULIG OM PLAGENE DINE GIR FRAVÆR

Om du opplever utfordringer som gir økt sykefravær eller annen påvirkning på arbeidsmiljøet, søk støtte så snart som mulig. Din leder eller tillitsvalgt kan hjelpe med å iverksette støttetiltak.

FINN UT HVEM DU ØNSKER Å SNAKKE MED FØRST

Hvis du ikke er komfortabel med å snakke med din leder i første omgang, start gjerne med en kollega du stoler på. Du kan også snakke med HR eller en tillitsvalgt. Jo flere ganger du setter ord på din situasjon, desto jo lettere kan det være å finne de riktige ordene og føle deg trygg.

AVTAL ET MØTE

Avtal et møte med den du har lyst til å snakke med. Sett av god tid og ha gjerne klart noen tiltak du tenker kan hjelpe deg.

EVALUER OG JUSTER

Avtal gjerne et oppfølgingsmøte etter at du har fått testet ut tiltakene en periode. Om det er noe som ikke fungerer som du tenkte, juster og test ut på nytt.

Lykke til!

Forrige
Forrige

Mer enn hetetokter…

Neste
Neste

Hva skjer med mamma?